logo

FAQ

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene om AW Academy, rekrutteringsprosessen vår og våre program.  Fant du ikke det du lette etter? Send en e-post til info@awacademy.no 

Om AW Academy

AW Academy er en internasjonal tjenesteleverandør av profesjonell utdanning, omskolering og videreutvikling. AW Academy tilbyr enkeltpersoner og selskaper Accelerated Learning-basert utdanning og omskolering for de som ønsker en helt ny karriere eller styrke eksisterende kompetanse. Siden starten i 2015 har våre program vært fokusert rundt IT og programmering, men i dag tilbyr vi en rekke ulike alternativer for utdanning.  

Finn ut mer om våre tilbud under /utdanning/alleprogram

I følge statistikk  mangler Europa i dag flere hundre tusen med rette IT-ferdigheter. Tradisjonelle utdanningsinstitusjoner har strevd med å dekke dette kompetansegapet og derfor har vi startet AW Academy – en skole som tilbyr program basert på den pedagogiske modellen Accelerated Learning. Vi styrker de ferdighetene bransjen har behov for, samtidig som vi gir et karriereløft til ambisiøse mennesker.  

AW Academy ble grunnlagt i 2015 i Sverige, og er i dag representert i Sverige, Finland, Tyskland og Norge.  

Accelerated Learning er en pedagogisk tilnærming. Pedagogikken er basert på praktisk læring i høyt tempo, teamarbeid og kontinuerlige tilbakemeldinger. Opplæringen er alltid basert på konkrete, jobbrelaterte oppgaver som er relevante for rollen man skal inn i. Accelerated Learning er derfor en rask og effektiv måte å tilegne seg ny kunnskap på.  

Læringsmål indikerer hvilken kunnskap, ferdigheter og/eller ekspertise studentene forventes å ha etter et fullført program, og det gir klarhet i hva som er en del av programmet. Konseptet har vært en sentral del av EUs utdanningspolitikk siden 2004, og inkluderer et sterkere fokus på individuell læring over andre faktorer som tidligere var mer fremtredende, som for eksempel lærerpreferanser.  

Vi tilbyr en rekke programmer:   

Våre klassiske intensivkurs med jobbgaranti kan deles inn i åpne, kundespesifikke eller hybride programmer. Opplæringen er gratis og leder til ansettelse som konsulent i Academic Work etter programmet.  

Et annet alternativ er at du betaler for opplæringen vår og kan fortsette med karrieren din utenfor nettverket vårt.  

Hvis du bare vil lære noe i noen dager, tilbyr vi videreutvikling-programmer innenfor en rekke områder. Du eller arbeidsgiveren kan betale for en 3-5 dagers opplæring innenfor et bestemt område.  

Når det gjelder et kundespesifikt program, vet du allerede hvilken oppdragsgiver du vil bli ansatt i etter programmet, og du vil bli kjent med kunden som det siste steget i rekrutteringsprosessen. I et åpent program er din oppdragsgiver ikke kjent på forhånd. Det gjennomføres da intervjuer med ulike selskaper i løpet av programmet. Et hybridbasert program er en blanding av begge deler.  

AW Academy er ansvarlige for opplæringen og utdannelsen som helhet. Academic Work, vårt søsterselskap, håndterer rekrutteringsprosessen og ansettelsesforholdet i etterkant av utdanningen. Du vil da bli plassert hos en oppdragsgiver, med mål om fast stilling senest etter 12 måneder.  

Søknadsprosess

Vi starter søknadsprosessen 3–4 måneder før programstart. Rekrutteringsprosessen skjer løpende, hvilket betyr at et program kan bli fullt før de 3–4 månedene er over dersom vi har funnet ønskede deltakere.  

Dette vil variere fra program til program. 

AW Academy er for alle interesserte, uavhengig av bakgrunn og erfaring. Ved valg av konsulenter, er riktig holdning viktigere for oss enn tidligere erfaring. Vi ser etter søkere som er motiverte, ambisiøse og som har evnen til å tilegne seg kunnskap raskt.  

Dessverre er det ikke lett å si hvilke programmer som starter når.  Motta vårt nyhetsbrevet for å holde deg oppdatert på kommende program.  

Våre nettbaserte tester

Steg 1: Fullfør de nettbaserte testene våre  

Steg 2: Send oss ditt motivasjonsbrev og CV  

Steg 3: Telefonintervju med Academic Work   

Steg 4: Dybdeintervju med Academic Work  

Steg 5: Referansesjekk  

Steg 6: Velkommen til AW Academy!  

 Academic Work er ansvarlig for rekrutteringsprosessen til AW Academy. I våre tradisjonelle intensivkurs vil hver deltaker som fullfører opplæringen ved AW Academy ansettes som konsulent hos Academic Work.  

Før du starter på AW Academy vil vi forsikre oss om at du har de riktige kognitive evnene for å lykkes i vårt intensive utdanningsløp. Derfor starter vi prosessen med nøye utvalgte tester fra vår partner Assessio som kartlegger personlighet og motivasjon, samt evnen til problemløsing.  

Rekrutteringsprosessen starter med en kartlegging av motivasjon og personlighet, samt evnen til problemløsing. Testene er nettbaserte og én test har en tidsbegrensning per spørsmål. Dette oppfattes som stress av mange deltakere. Derfor er det viktig at du gjennomfører testen i rolige omgivelser.  

Våre rekrutterere i Academic Work vil gi deg tilbakemelding på resultatene dine innen 3-7 dager etter fullført test.  

Med bakgrunn i en stor mengde søknader, har vi ikke mulighet til å gi individuell tilbakemelding på testresultat. Om du går videre i prosessen, har du prestert over middels i forhold til gruppen vi bruker for sammenligning på ferdighetstestene. Går du ikke videre i prosessen, har du prestert under middels i forhold til gruppen vi bruker for sammenligning på ferdighetstestene..  

Nei, du kan bare ta testene for hvert program én gang. Instruksjonene i forkant av testgjennomføringen er svært nøyaktige og forståelige. Ta deg god tid, sitt uforstyrret og bruk en bærbar eller stasjonær PC til gjennomføring av testene. Selv om det er mulig, anbefaler vi ikke at du tar testen på en smarttelefon eller nettbrett. Du kan selvfølgelig søke på nytt til et annet program i fremtiden.  

Vi ber deg velge ett av programmene våre i begynnelsen av søknadsprosessen. Hvis søknaden din ikke nådde frem denne gangen, kan du selvfølgelig vise interesse for et nytt program på et senere tidspunkt.  

Ja, du kan benytte deg av tidligere testresultater. Det er derimot viktig å huske at dersom du gjenbruker testresultatet, så er det ikke gitt at du består testene for det nye kurset du søker. Dette skyldes at kravene kan variere fra program til program. 

Academic Work sitt rekrutteringsteam vil gi deg tilbakemelding innen 72 timer. Hvis du har bestått våre nettbaserte tester, kan du sende inn motivasjonsbrev og CV.  

Om søknaden

Vi anbefaler at du fokuserer på hvorfor du er den rette personen for AW Academy. Du kan forklare hvorfor du søker dette programmet, til denne bransjen og hvorfor du synes at du passer perfekt for oss.   

I våre kundespesifikke programmer blir du kjent med oppdragsgiveren som det siste trinnet i søknadsprosessen. I våre åpne programmer vil du gå på intervjuer til potensielle oppdragsgivere under eller i etterkant av programmet.  

Om programmet

For å sikre at alle deltakerne starter programmet med den samme grunnleggende kunnskapen på plass gjennomføres obligatoriske forstudier. Forstudiene gjennomføres 2–4 uker før kurset. Du vil få tilgang til materiale fra våre lærere, og dette er obligatorisk å gjennomføre for programstart. Selv om du disponerer tiden selv er det viktig å påpeke at forstudiene er tidkrevende. Tilegnet kunnskap fra forstudiene blir testet allerede før programmets oppstart.  

Det avhenger av hvilket program du søker til.  

Våre programmer med jobbgaranti er gratis, men programmene uten jobbgaranti har en studieavgift tilknyttet seg. Du finner alltid informasjon om priser på programsiden!  Det er i utgangspunktet kostandsfritt. Skulle du ikke fullføre kurset eller avslutter konsulentoppdraget vil en studiegjeld aktiveres.

Nei, du har ulønnet studiepermisjon gjennom utdanningen. Academic Work tilbyr en valgfri lån- og stipendordning for alle kandidater i programmet, og kan være til hjelp i finansieringen av din karriereendring.   

Programmene våre inkluderer modulbaserte tester som hjelper deg og våre lærere med å kontrollere fremgangen. Det er krav til beståtte tester for å gå opp til avsluttende eksamen. For å sikre individenes fremgang i kunnskapsnivå utføres det tester i løpet av programmet. Du vil få mer informasjon om vurderingsprosessen underveis i rekrutteringen og før programmets oppstart.  

Dette avhenger av hvor du søker og kan være hvor som helst i Norge. Du ser hvor under Utdanningssted på programsiden vår.  Vi tilbyr også nettbaserte kurs.  

Siden utdanningen foregår på heltid, mandag til fredag fra 9:00-17:00, må du  flytte til opplæringsstedet dersom du deltar i et av våre program.      

Du er selv ansvarlig for å finne egnet bosted under utdanningen. På sikt vil vi vurdere å se på avtaler med kommersielle aktører innen boligmarkedet. Som utgangspunkt anbefaler vi at deltakerne i våre programmer benytter aktører for utleie som finnes på nett.  

Det er i utgangspunktet kostnadsfritt. Skulle du velge å ikke fullføre kurset eller avslutte oppdraget vil en studiegjeld aktiveres. 

Nei, du har ulønnet studiepermisjon gjennom utdanningen. Academic Work tilbyr en valgfri lån- og stipendordning for alle kandidater i programmet, og kan være til hjelp i finansieringen av din karriereendring. 

Nei, du må ikke skatte av dette lånet. (Vanligvis skal man skatte av fordelen ved å få en lavere rente (i vårt tilfelle 0) av arbeidsgiver enn det man betaler i markedet, men det gjelder ikke når lånet er så lavt som i dette tilfellet og innbetalingen skjer i løpet av ett år.)

a. Første utbetaling skjer første dag på Academy-kurset 

b. Andre utbetaling skjer en måned etter første utbetaling (samme dato i måned)

        c. Tredje utbetaling skjer to måneder etter første utbetaling (samme dato i måned)

Etter programmet

Hvilken oppdragsgiver du ender opp hos etter AW Academy avhenger av hvilket program du har søkt på.  Våre konsulenter arbeider for Academic Work sine oppdragsgivere. Academic Work har over 350 kunder i alle bransjer, fra små, mellomstore bedrifter til nasjonale selskaper.  

Lønnsmodell avhenger av hvilket program du er deltaker i. Hvis du har spørsmål til dette og det ikke er nevnt på programsiden, kan du sende en e-post til info@awacademy.no.  Felles for alle programmene er at uavhengig av startlønn, vil du sannsynligvis ha en god lønnsutvikling senere i karrieren!  

Hvis du deltar på et klassisk intensivkurs fra AW Academy, som er gratis, forplikter du deg til å jobbe for Academic Work. Du vil ha intervjuer med oppdragsgivere fra Academic Work frem til det foreligger et jobbtilbud. I perioden mellom fullført program og jobbtilbud gjør du ekstern trening.   

Dersom du ikke har en oppdragsgiver klar når programmet er fullført setter du en plan med Academic Work knyttet til ekstern trening. Du kan bruke tiden til å repetere ting du har lært i løpet av utdanningen, eller til og med lære nye ting. Academic Work være tilgjengelig som en sparringspartner knyttet til utvikling av dine ferdigheter og prosjekter.   

Språk/ Language

Siden utdanningen holdes på norsk, må du kunne kommunisere på norsk for å være en passende kandidat til programmet. For programmer som avviker fra dette vil du finne denne informasjon på programsiden.  

Fikk du ikke svar på ditt spørsmål?

Send spørsmål til oss så svarer vi!