logo

Lær deg SAP og bli konsulent hos Coop Norge

SAP er en av verdens største ERP-system. Med Academy vil du kurses og læres opp innen SAP på 12 uker og få muligheten til å bryne deg på en funksjonell rolle innen IT hos Coop. Her har du sjansen å være med å digitalisere Coops prosesser som SAP-konsulent.

SAP

Populært ERP-system

SAP er verdens nest største softwareselskap, som leverer ERP-systemer. SAP leverer løsninger som gir effektiv kommunikasjon av informasjon, integrerer all data på ett sted, reduserer kostnader og øker produktiviteten i et selskap.  

ERP-løsning er et interaktivt økosystem som bygger alle ressurser i en virksomhet, som gjør det mulig å planlegge, utføre og måle alt arbeid som blir gjort i virksomheten. SAP er kjent for å produsere programvare som hjelper virksomheter med å administrer salg, service, produksjon, HR og økonomi. ERP-systemet er ofte automatisert for å gjøre det enkelt og brukervennlig å vokse bærekraftig.  

Er du en problemløser med sterke kommunikasjonsevner og drømmer om en jobb som kombinerer teknologi og forretningsprosesser? Liker du å se bak kulissene og ikke redd for å ta fatt på komplekse arbeidsoppgaver? Da kan SAP-programmet være noe for deg! 

KARRIEREMULIGHETER

Smart problemløser? 

I løpet av intensivutdannelsen på 12 uker kommer du til å lære deg SAP på en praktisk måte. Etter fullført eksamen starter du som SAP-konsulent hos Coop Norge via Academic Work. 

Hos Academy vil du kurses og læres opp innen SAP og få muligheten til å bryne deg på en funksjonell rolle innen IT hos Coop. Coop ønsker å gi deg de beste forutsetningene og du vil derfor få en variert og grundig opplæring. Kurset innebære relevante og autoriserte sertifiseringer innen SAP, og i rollen vil du spesialiseres innen et av følgende områder hos Coop:

 • Vareflyt, Logistikk og Produksjon
 • Marked -og kunderelasjoner (CRM)
 • Kampanje, Prising, Masterdata, Sortiment og Prognoser
 • Datavarehus og Rapportering
 • Økonomi (teknisk ressurs/abap programmering)

Som SAP-konsulent hos Coop vil du jobbe tett med forretningen og bli en viktig brikke i å utvikle løsninger i Coop. Her vil du møte et hjelpsomt, sosialt og støttende team - som kommer til å bidra til faglig utvikling!

Det er alltid ny funksjonalitet som man kan lære seg eller bli enda bedre på. Vi har heldigvis mange dyktige kolleger med lang erfaring innen SAP-systemet. De hjelper oss gjerne når vi står fast eller har spørsmål, sier Kristine

Kristine har jobbet med et pilotprosjekt der formålet var å gjøre leveransen til butikkene enklere for sjåførene med en scanningapp som er utviklet i SAP. Les mer om hennes historie her!

Coop Norge SA har et av landets største fagmiljøer innen IT og teknologi. Hele miljøet består av nesten 240 medarbeidere som jobber kontinuerlig med å forvalte og utvikle fremtidens teknologiløsninger.  

HVEM ER DU?

Er du interessert i teknologi og ønsker å jobbe med fremtidens tekniske løsninger? Er du dessuten forretningsorientert, flink til å samarbeide og en problemløser? Vi oppfordrer sterkt kandidater fra ulike bransjer med de rette evnene, personlige egenskapene og engasjement til å søke!

Det er viktig at du har:

 • Sterk interesse for teknologi og motivasjon for å lære SAP
 • Kan vise til motivasjon for fagområdet ved at du har satt deg inn i en eller flere teknologier på fritiden
 • Svært gode kommunikasjonsferdigheter i norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig
 • Logisk anlagt
 • Sterk motivasjon og ønske om å forplikte deg til et krevende og intensivt utdanningsprogram på 12 uker, etterfulgt av jobb hos Academic Work.

Det gjennomføres bakgrunnssjekk på kandidater som blir tilbudt en plass på Academic Work Academy.

Vi tilbyr 

 • Kostnadsfri intensivkurs som inkluderer teoretiske og praktiske studier i SAP
 • Økonomisk kompensasjon og valgfritt studielån gjennom studieperioden
 • Fast ansettelse gjennom Academic Work som IT-konsulent hos Coop Norge
 • Garantilønn etter fullført eksamen
 • En effektiv vei til en karriere innen IT, uten krav på tidligere erfaringer

LÆRINGSMETODE

Intensivutdannelse på 12 uker

Dette er et intensivt utdanningsprogram på fulltid over 12 uker. Utdanningsmodellen vi bruker er basert på Accelerated Learning. Dette innebærer læring i raskt tempo, gjennom kortere teoretiske undervisningsøkter og praktisk arbeid i team. 

Din læringsreise er viktig for oss, og du vil derfor bli kontinuerlig fulgt opp av både Program Manager og våre lærere under utdanningen. Oppfølging er knyttet både til din tekniske og personlige utvikling. Løpende gjennom programmet vil du gjennomføre obligatoriske tester som en del av vår vurderingsprosess. Dette for å sikre at du når læringsmålene i programmet.

Hvordan søker jeg? 

Academic Work er ansvarlig for rekrutteringsprosessen som starter med tester for å avdekke om du har evnene og ferdighetene som skal til for å gjennomføre programmet. 

Du starter søknadsprosessen til Academic Work Academy ved å klikke på ”Søk her”. Testresultatene evalueres fortløpende og kandidater som består vil bli invitert til neste steg i rekrutteringsprosessen. Tar du utfordringen? Les mer om programmet på nettsiden til Academic Work. 

Søknadsprosessen trinn for trinn

 1. Fullfør online test på awacademy.no
 2. Send inn CV
 3. Telefonintervju
 4. Personlig intervju 
 5. Referanser og bakgrunnssjekk
 6. Velkommen til Academic Work Academy!

PRAKTISK INFORMASJON

Studiestart: 09.01.23 

Eksamen: 19.04.23 

Utdanningssted: Campus Oslo / Digitalt 

Arbeidssted: Coop Norge

Selvstudier, pause i undervisningen: 20.01.23-01.02.23

Oppstartskveld: 15.12.22

Forstudier: 15.12.22-08.01.23

Første arbeidsdag: 24.04.23

Samarbeidspartner

Coop Norge SA er blant landets ledende detaljhandelsaktør. De er ansvarlig for innkjøp, sortiment, kjededrift, markedsføring og distribusjon til alle samvirkelagene og deres butikker innen dagligvare og faghandel. 

Coop utvikler, implementerer, videreutvikler og støtter Coops IT-systemer på vegne av forretningsfunksjonene til Coop. De koordinerer all kontakt med selskapets IT-leverandører og samarbeidspartnere. Coop Norge SA har valgt en linje med mye in-house kompetanse hvor avdelingen består av 150 kollegaer. 

rocket

Vanlige spørsmål

Accelerated Learning er en rask vei til en ny karriere for de som vil mest. Pedagogikken fokuserer på praktisk læring i raskt tempo, løpende team work og utrettelig feedback-dialog. Utdannelsen baseres hele tiden på konkrete oppgaver som er relevante for yrkesrollen. Dette gjør at prosessen for læring blir ekstremt effektiv, og forsyner våre deltakere med de rette forutsetningene for å starte sine nye karriere, og bidra fra dag en som junior systemutvikler. 

Academy er åpent for alle å søke - uansett bakgrunn. Riktig holdning er viktigere enn tidligere erfaringer når vi avgjør hvem som tilbys denne utdanningen. Vi søker kandidater som er motiverte, ambisiøse og har evnen til å raskt ta til seg nye kunnskaper. Dette er også ettertraktede egenskaper hos arbeidsgivere. Vi søker deg som med engasjement og høye ambisjoner, ser muligheter til å oppnå grenseløse resultater om du bare får rett verktøy - uavhengig av tidligere bakgrunn. 

For å søke på studiet må du ha god kunnskap i norsk og engelsk. Ingen andre forkunnskaper kreves! Første steg i prosessen er å gjennomføre to tester, Matrigma som tar ca. 12 min og MAP som tar ca. 20 min. Våre innledende tester kartlegger dine personlige egenskaper og din evne til å tilegne deg kunnskap. Består du testprosessen, kan du søke på utdanningen. Etter testene får du en mail av Academic Work om testene er godkjent. Disse trinnene er en del av rekrutteringsprosessen vår:

Søknadsprosessen trinn for trinn 

 1. Fullfør online test på awacademy.no
 2. Send inn CV
 3. Telefonintervju
 4. Personlig intervju 
 5. Referanser og bakgrunnssjekk
 6. Velkommen til Academic Work Academy!

Rekrutteringsprosessen begynner med et personlighetsforum og avsluttes med en test som måler logisk problemløsningsevne. Testen som måler din logiske evne har en tidsbegrensning per spørsmål som mange opplever som veldig stressende. Det er derfor det viktig at du sitter på et helt uforstyrret område. Personlighetsforumet kartlegger din personlighet og inneholder en rekke uttalelser om atferd i en arbeidssituasjonsom du skal ta stilling til. Har du spesifike spørsmål om testene, kan du maile oss på «academy@academicwork.no»

Når vi benytter oss av MAP-testen er det for å bli bedre kjent med deg for å kunne gi deg og din potensielt fremtidige arbeidsgiver råd om hva man kan forvente den dagen du starter å jobbe der. Er du lett å bli kjent med? Eller kanskje du bruker litt tid før du føler tillit til andre mennesker. Kanskje du liker at ting skjer fort og du er en litt impulsiv person, eller kanskje du er strukturert og foretrekker orden og en systematisk tilnærming til onboardingen.Testen er basert på, men har også videreutviklet femfaktormodellen, som er den mest aksepterte modellen for å måle og beskrive personlighet.

Matrigma er en arbeidspsykologisk evnetest av høy kvalitet som måler generell evne for å kunne forutsi arbeidsprestasjon. Generell evne innebærer en persons evne til logiske resonnementer, kritisk tenkning og evne til å ta inn ny informasjon. Disse komponentene danner grunnlaget for effektiv problemløsning, og er stadig viktigere i et arbeidsliv i endring. Å bruke en Matrigma evnetest i utvelgelsessammenheng gir klare fordeler i form av økt prestasjon og redusert risiko for feilansettelser. Testen av effektivt forutsi en persons arbeidsprestasjon i alle typer arbeid på både leder- og medarbeidernivå.

I utgangspunktet kostnadsfritt i bytte mot en bindingstid i praksisperioden. Skulle du velge å si opp under kurset eller avslutte oppdraget i praksisperioden vil derimot en studieavgift aktiveres.

question

Har du flere spørsmål?

Se vår FAQ

Praktisk informasjon

Studiestart: 1/9/2023

Eksamen: 4/19/2023

Søknadsfrist: Løpende selektering

Utdanningssted: Campus Oslo / Digitalt

Arbeidssted: Oslo, Coop Norge

Søk på programmet!

Ta testene og søk innen plassene blir fylt opp! Du mottar en e-mail med instruksjoner hvordan du gjennomfører testene.

Community

Tidligere deltagere

Det er som å gå i verdens største godteributikk som aldri tar slutt. Når du tror at du kan Salesforce forstår du hvor mye mer det er å lære. Det er uendelig med muligheter og det åpner så mange karriereveier. Eventyret har så vidt startet når man uteksamineres fra Academic Work Academy.

Heidi

Salesforce

Les hele historien

Jeg hadde ingen erfaring før jeg startet på kurset, og den største utfordringen var å få på plass riktig arbeidsmetode og omstille meg til et helt nytt fagfelt. Jeg lærer best ved samarbeid, og det var derfor vesentlig for meg å raskt etablere et nettverk.

Julianne

JavaScript

Les hele historien

Om du er usikker på hvilken karrierevei du skal ta eller du opplever at du ikke helt har funnet din retning, men kunne tenke og prøve deg på en karriere som er både fremtidsrettet og etterspurt; Ja da bør du søke på Academic Work Academy.

Jon-Petter

Salesforce

Les hele historien