logo

Med troen på at mennesker aldri blir ferdig utlært søkte Julianne JavaScript-programmet

Julianne fra Hemsedal har en mastergrad i innovasjon og ledelse. Som avkobling i hverdagen er hun mye i aktivitet og i ett med naturen. Med troen på at mennesker aldri blir ferdig utlært, og et ønske om nye utfordringer søkte hun vårens JavaScript-program. Julianne er nå i oppdrag hos NTBs Mediebank som frontend-utvikler.

Aktiv jente fra Hemsedal

Julianne er 27 år, og oppvokst i vakre Hemsedal. Med en bachelor i innovasjon og entreprenørskap, og en master i innovasjon og ledelse har hun opparbeidet seg et solid grunnlag for å ta steget videre inn i IT-bransjen. Hun har også bakgrunn som grafisk designer og prosjektleder. Å være i aktivitet og i ett med naturen er avgjørende for Julianne, og gir henne masse energi.  

Det er ofte på toppen av et fjell eller når jeg står på ski at jeg kommer på en mulig løsning på en utfordring jeg har stått fast ved.

Aldri ferdig utlært 

Det var troen om at mennesker aldri er ferdig utlært, i kombinasjon med et ønske om å spisse sin kompetanse og bryne seg på nye utfordringer som fikk Julianne til å søke JavaScript-programmet.  

Jeg hadde ingen erfaring før jeg startet på kurset, og den største utfordringen var å få på plass riktig arbeidsmetode og omstille meg til et helt nytt fagfelt. Jeg lærer best ved samarbeid, og det var derfor vesentlig for meg å raskt etablere et nettverk. 

Et solid fundament med JavaScript  

Utdanningsprogrammet opplevdes intensivt, og Julianne skjønte raskt at hun var nødt til å ta eierskap til egen læring. Dette gjorde hun med en fremoverlent tilnærming og ved å stille de såkalte “dumme” spørsmålene. Lærere og klassekamerater spilte en avgjørende rolle i læringsprosessen gjennom hele kurset.  

Ved å mestre grunnleggende JavaScript har man et godt fundament i møte med fremtidige utfordringer i jobbsammenheng, og kan lett overføres til nye programmeringsspråk om nødvendig, understreker Julianne.  

JavaScript er et av de mest brukte programmeringsspråk i verden, som gjør at dyktige programmerere er ettertraktet og en inngang inn i IT-bransjen.  

Tiden etter 

Julianne er nå i oppdrag hos NTBs Mediebank i rollen som frontend-utvikler. NTB er et norsk nyhetsbyrå, som produserer og leverer nyheter, visuelt innhold, underholdning, kommunikasjonstjenester og teknologi. For mediemarkedet er NTB i front med innovativ teknologiutvikling som robotjournalistikk, mediebank og AI. 

Hver eneste dag benytter jeg kunnskap og metoder fra kurset. Det har fungert som en grunnmur for å kunne levere på oppgaver og implementeringer jeg tidligere ikke har erfaring med. 

Julianne anbefaler JavaScript-programmet til de som ønsker en trygg vei inn i bransjen, og som trives å jobbe i et høyt tempo.  

Jeg har kun gode minner, og tror at alle som har motivasjonen til å lære seg et nytt programmeringsspråk vil nyte godt av programmet.  

Brenner du for problemløsning og IT?

Bli JavaScript-utvikler på 12 uker

Les også

Lær å programmere på egenhånd

Slik lærer du å programmere på egenhånd!

Det blir stadig tydeligere at livslang læring er avgjørende for å holde seg aktuell og være ettertraktet på arbeidsmarkedet. Uansett om du allerede mestrer et programmeringsspråk, er litt nysgjerrig, eller om du ønsker å tjuvstarte, så finnes det uendelige muligheter til hvordan du kan lære deg å programmere på egenhånd. Nedenfor har vi listet opp et par tips til hvordan du kan lære deg å programmere på egenhånd.

Slik ble Cathy JavaScript-utvikler

Cathy har alltid vært interessert i teknologi, duppeditter og hvordan ting henger sammen. Da hun valgte karrierevei var hun ikke sikker på hva hun ville bli, men hun hadde et klart mål; en dag ville hun gjøre verden til et litt bedre sted. Cathy utdannet seg som maskiningeniør på Høgskolen i Oslo og Akershus, men oppdaget fort at det var vanskelig å få jobb etter oljenedturen.

Motivasjon, motivasjon og motivasjon

Vi har snakket med Jarand som gikk JavaScript-programmet våren 2021, og han forteller hvor avgjørende motivasjonen er før, under og etter AW Academy.