logo

Skreddersydde løsninger for deg og din bedrift

AW Academy utfordrer de tradisjonelle formene for rekruttering og utdanning.  Lær mer om våre læringsmetoder for bedrifter og hvordan vi kan hjelpe deg med å få virksomheten til å vokse. 

Ønsker du å ansette, videreutvikle dine egne ansatte eller bare gi dem en dypere forståelse av et spesifikt tema gjennom videreutdanning? Vi tilbyr intensiv utdanning av høy kvalitet basert på vår pedagogikk og Accelerated Learning, skreddersydd og tilpasset dine spesifikke behov.   

Vi hjelper din organisasjonen å blomstre i en verden der ferdigheter, behov og miljøer endres raskt, og evnen til å lære er avgjørende.  

Våre løsninger

Reruttere nye talent

Rekrutter nye medarbeidere med skreddersydd kompetanse

Hvis du trenger ny kompetanse raskt, er dette en gyllen mulighet. Vi rekrutterer og utdanner ambisiøse, tilpasningsdyktige og dypt engasjerte mennesker som kan bidra med ny, og helt avgjørende kompetanse for deg og din virksomhet.  

Les mer

Reskilling

Omskolering av eksiterende medarbeidere

Har du endrede kompetansebehov i bedriften og ønsker å omskolere medarbeiderne dine? Hos oss kan du videreutvikle medarbeiderne dine med nye ferdigheter, for å takle endrede kompetansekrav uten å miste verdifull bedriftskunnskap.  

Les mer

Upskilling

Øk dybdekunnskapen hos medarbeidere

Ønsker du å gi dine ansatte en bedre forståelse av et bestemt emne og heve nivået innenfor et gitt område? Gjennom våre løsninger lærer vi opp medarbeiderne dine med den kunnskapen som er nødvendig, på bare noen få dager eller uker. Velg en av modellene våre eller la oss skape en skreddersydd løsning for deg!  

Les mer

The AW Academy way

Vår pedagogikk

For å sikre at opplæringen alltid er effektiv og holder høy kvalitet, har vi utviklet vår egen pedagogiske plattform, «The AW Academy Way». Pedagogikken er grunnlaget for all opplæringen vår. Den setter fokus på deltakernes motivasjon og potensial, kontinuerlig tilbakemeldinger og en praktisk tilnærming til alt vi gjør.  

Les mer

Referanser

Dette sier våre samarbeidspartnere

Vi så AW Academy som en ny og spennende måte for å raskt få inn motiverte medarbeidere i organisasjonen. Istedenfor å konkurrere med bransjen om den samme kompetansen, velger vi å ta ansvar for å selv utdanne mennesker innenfor områder med store kompetansemangler. Samtidig kan vi designe og tilpasse kompetansen slik at den passer Infratek og bransjens behov. Generelt er vi veldig fornøyde med kunnskapen og ferdighetene til konsulentene fra Academy. Samarbeidet er en verdifull start på reisen mot en nyere og mer moderne energibransje.

Jonas Dufva

HR Busniess Partner, Infratek

Opplegget med AW Academy er ganske nytt og akkurat det vi trenger. Dette gjør at vi på kort tid får tilgang til et stort antall konsulenter som vi vet  både har rett kompetanse og personlige egenskaper. De vil kunne bidra hos oss fra første dag. Dette er en stor fordel for en stor organisasjon som vokser.

Thomas Grundsten

Head of Build & Engineering , Ericsson

Gjennom AW Academy fikk vi tilgang til profiler som vi var på utkikk etter. Profiler med usannsynlige kombinasjoner av systemutvikling og annen relevant kompetanse som er verdifull for vår organisasjon. Vi innså at kandidatene er «enhjørninger» med dobbel kompetanse noe som ofte gjør at den erfaringen de har fra før, bidrar til at de raskt blir produktive og leverer. Dessuten har de større forståelse for brukerne og deres behov.

Daniel Eriksson

CIO , Medivir

Kundens perspektiv: Terje trengte en oppskalering av leveransekapasiteten, og ønsket å ta inn flere nyutdannede for å nyttiggjøre oss av synergieffektene en gruppe nyutdannede gir. Academic Work tester kandidatene før de får plass på AW Academy, dermed sikres egenskaper som samarbeid, lærevillighet og evne til å tilegne seg nye ting raskt, noe som er viktig i et langsiktig perspektiv i IT-bransjen. AW Academy har sikret oss medarbeidere med et bra utgangspunkt til å lære mer. De er sultne, de lærer raskt og bidrar med ny og spennende kultur. De har andre refleksjoner og er flinke til å stille spørsmål, noe som igjen hever kompetansen i teamet.

Terje Aas Høiås

Payex

Etter 6 år i markedsføringsbransjen ønsket jeg å gjøre et karriereskifte. I dag jobber jeg som programmerer for Payex, det å få muligheten til å lære meg så mye på 12 uker var helt fantastisk.

Ania Johansen

C#.NET 2019, Payex

Vi søker ikke kodenørder! Vi ønsker utviklere med en større innsikt i forretninger. De skal være nyttig for virksomhetene, og det er få som vet hvordan det skal gjøres. Jeg opplever at de to konsulentene vi har fått fra Academy, er det ultimate teamet - de kan open source, de vet hvordan man løser problem, og de vet hvordan man skal få folk til å si sin mening om disse.

Mikael Edgren

Utviklingssjef, Abalon

Det er et spennende konsept å tilby mennesker som kanskje lenge har drømt om å utdanne seg innen programvareutvikling, men på grunn av lange og dyre utdannelser, har de ikke tatt steget. Nå har de en mulighet å ta seg inn på markedet. Med en konsulent fra Academy, får man akkurat det - engasjement, dristighet og viljen til å hele tiden lære mer og bruke dette på rett måte. Dette smitter også til resten av organisasjonen.

Christian Karlsson

Unit Manager Development & Integration and Test, Visma